#BTFSarajevo – Utisci

>>#BTFSarajevo – Utisci

#BTFSarajevo – Utisci

Kao i svake godine i ovog puta smo odlučili da posle nekog vremena, podelimo naše utiske o festivalu sa vama, sada kada su se dobro slegli i da se malo prisetimo dobre energije, osmeha i ovog čarobnog vikenda!

 

Kako je naš prvobitni cilj, od osnivanja samog festivala, bio da napravimo jedan regionalni festival, koji će ujediniti jutjubere i njihove pratioce širom zemalja zapadnog Balkana, Balkan Tube Fest u Sarajevu je bio prvi korak ka ostvarenju tog cilja! Za ostvarenje tog cilja, pored nas kao organizacije i inicijatora, ništa ne bi bilo moguće bez jutjubera, pre svega, koji su ovaj projekat podržali maksimum i videli kao priliku da prikažu sebe, svoj rad i upoznaju svoje pratioce, a ništa ne bi bilo moguće ni bez vas, vernih pratilaca i ljubitelja jutjub scene, koji ste nas iznenadili interesovanjem pre svega, ali i energijom koja je bila neverovatno velika! Takođe, odmah na početku želimo da se zahvalimo svim prijateljima festivala, kako sponzorima, tako i ljudima koji su uvek bili uz nas da nam pomognu, kako fotografisanjem, tako i vođenjem panela, organizaciono i slično.

 

Gužva, ulazak BTF Sarajevo Photo by: Marko Edge

Gužva, ulazak BTF Sarajevo Photo by: Marko Edge

 

Karte su se rasprodale par dana pre početka festivala, pa smo odlučili da pustimo u prodaju dodatnih 500 karata po danu koje su rasprodate u roku od sat vremena! Ukupno je došlo preko 6.000 vas 25. i 26. novembra u Dom Mladih što je više nego što je očekivano, tako da ovim putem želimo da podelimo sa vama još jednu radosnu vest, a to je da će se Balkan Tube Fest sigurno održati u bar još jednom gradu u Bosni i Hercegovini!

 

O samoj atmosferi na BTFSarajevo ne želimo da pišemo preterano mnogo kako ne bi ispalo da sami sebe hvalimo, već se sami možete uveriti kroz vlogove jutjubera učesnika na njihovim kanalima, ali i kroz fotografije koje smo okačili na našu facebook stranicu. Ono što mi možemo da kažemo jeste da je ovo bilo jedno neverovatno iskustvo za nas i da je ovo možda jedan od najboljih festivala!

 

Kako već sama tradicija festivala nalaže – uhvaćen je tradicionalni BTFSelfie, i ove godine magičnim objektivom našeg fotografa Marka Obradović Edge.

 

BTFSarajevo selfie; Photo by Marko Obradovic Edge

BTFSarajevo selfie; Photo by Marko Obradovic Edge

 

Balkan Tube Fest Powered by Fanta i u Sarajevu

 

Kako je BTF bio podržan od strane Fante na festivalu u Beogradu, ovog puta je podržan i u Sarajevu! Kao i svake godine, Fanta je pripremila zanimljiv štand gde ste mogli da se igrate i zabavite, ali su imali i preslatke promoterke koje su vam svaki dan delile osmeh uz besplatnu flašicu Fante kako biste se osvežili i odmorili od jurnjave za jutjuberima! Ovim putem takođe želimo da se zahvalimo Fanti na višegodišnjoj podršci 🙂

 

Fanta promoterke, BTFSarajevo; Photo by: Marko Obradović Edge

Fanta promoterke, BTFSarajevo; Photo by: Marko Obradović Edge

 

Nahraniti više od 100 ljudi CHALLENGE

 

Verujte da nije lako nahraniti više od 100 usta i verujte da je to jedan ogroman izazov, međutim za MRKVU, Zlatiborac i pekaru “Manja” je to bilo posao ko od šale. Ovim putem želimo da im se zahvalimo na ukazanom poverenju na ovogodišnjem festivalu i da im se zahvalimo u ime svih jutjubera!

 

Kako je jedna mrkva nahranila jutjubere #BTFSarajevo

 

“Kod Mrkve se svi vraćaju, pa nije bilo izuzetaka ni ovaj put. Osim jutjubera, drugo veče su kod Mrkve stigli i organizatori i brojni gosti.”

 

BalkanTubEU

 

Ukoliko ste nas, tokom festivala, pratili na društvenim mrežama, sigurno ste mogli da primetite hešteg #BalkanTubEU, ukoliko niste primetili, da, naš festival je podržala kancelarija Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, gde je, u saradnji sa njima, održano dodatno druženje u petak sa 50 nasumično odabranih roditelja i dece, gde smo pričali o diskriminaciji, razbijali smo predrasude i jutjuberi su pričali kako su se i na koji način nosili sa sličnim problemima. Ista tema je obrađena i ispred 3000 ljudi, u maloj i velikoj sali Doma Mladih, a ono što je najbitnije jeste da je poslata jedna jaka poruka sa Balkana – SayNoToHate!

 

#SayNoToHate! #BTFSarajevo #BalkanTubEU #balkantubefest

Posted by Balkan Tube Fest on Freitag, 1. Dezember 2017

 

Takođe, želeli bismo da se zahvalimo i Opelu koji je omogućio dolazak jutjuberima, kao i BigBlue turističkoj agenciji, želimo da se zahvalimo i hotelu Holiday na predivnom smeštaju, ali i Save The Children što smo se zajedno borili i ovog puta protiv nasilja na internetu.

 

Za kraj želimo još jednom da se zahvalimo na podršci svima, a mi se vidimo na nekom sledećem festivalu i nadamo se da će biti isto ovoliko energičan i da ćete vi biti toliko druželjubivi!

#BTFTim

 

2017-12-14T20:29:25+02:00December 14th, 2017|1 Comment