Utisci o BTF2015 i FANTA SELFI

>>Utisci o BTF2015 i FANTA SELFI

Utisci o BTF2015 i FANTA SELFI

Dosta vremena je prošlo i utisci su se slegli. Svi još uvek željno iščekuju #fantaselfi u punoj rezoluciji, a mi premotavamo sve slike u glavi sa prošlogodišnjeg festivala. Neverovatno je kako sve počne kao jedna mala ideja, a preraste u nešto što može da nasmeje hiljade ljudi. Ono što možemo da kažemo je da smo i više nego ponosni zbog toga što smo uspeli da napravimo nešto što niko nije na ovim prostorima pre nas – organizovali smo prvi festival jutjub kulture!

 

Nekoliko godina u nazad, jutjuberi su pokušavali da okupe svoje gledaoce i da organizuju offline druženja po parkovima, tvrđavama, trgovima gradova i sličnim mestima, dok se u svetu već organizuju ogromni festivali. Vama su ti skupovi možda bili dobri jer se slikate i dobijete autogram, ali jutjuberima su vremenom postajali mučni jer su satima bili u istoj poziciji, a želeli su da vam pruže nešto više od same slike i potpisa. Zato smo mi poslali pozivnice balkanskim jutjuberima jer bez njih festival ne bi postojao, a nakon njihovog pristanka je počela prava euforija!

 

 

U Sava Centru, 24. oktobra 2015. godine se održao prvi festival jutjub kulture kod nas – Balkan Tube Fest! Učesnici sa 24 kanala su dobili priliku da prikažu sebe i svoj rad na drugačiji način – uživo, da se druže ceo dan sa fanovima koji su tu došli zbog njih, kao i da se druže sa drugim jutjuberima, kolegama, i razmenjuju iskustva! Posetioci su mogli da biraju šta će da gledaju i gde žele da budu u kom trenutku, da li da budu u velikoj sali ili u maloj sali u kojima se non stop nešto dešavalo ili ipak žele da budu u foajeu i oprobaju se u Yu Gi Ohh-u, posmatraju LoL turnire na Asus i Fanta gaming areni, slikaju Fanta noć veštica selfi, slušaju muziku različitih bendova, igraju se na mašinama iz Ultra centra Galaktika, fotkaju u photoboot-u i slično.

 

Celodnevni program je bio namenjen tinejdžerima, koji čine veći deo pratilaca jutjubera, i sve je bilo prilagođeno njima. Nije baš svaki put bilo lako da se odluče šta će da gledaju, gde da idu i slično zbog toga što su želeli da vide sve, ali gledajući s druge strane može se zaključiti da jutjub i Balkan Tube Fest imaju mnogo toga da ponude. Od filma preko igrica, od stend up show-a preko retro gaming arene, kroz Sava Centar su se mogla videti samo nasmejana lica.

Verujem da je svima nama Balkan Tube Fest bio istorijski događaj kao i nama. A sada, nešto što ste svi veoma dugo čekali – najveći Fanta selfi na svetu!!! Možda vama ne izgleda kao selfi, ali verujte – jeste: čovek koji je imao kameru nije hteo da bude on u kadru pa se spustio jer je želeo da budu svi jutjuberi i svi posetioci jer je ipak Balkan Tube Fest naš festival i treba da imamo našu zajedničku fotku! Na početku i na kraju festivala u velikoj sali Sava Centra smo napravili nekoliko fotkica koje možete skinuti u full rezoluciji klikom na malu fotku levo.

 

S obzirom da su sve karte bile rasprodate, da je došlo 4500 ljudi, a da veliki broj ljudi, nažalost, nije mogao da uđe jer je nestalo karata, ono što možemo da vam obećamo jeste da će se BALKAN TUBE FEST ODRŽATI I OVE GODINE, a vi nabavite karte što pre (čim one izađu u prodaju) kako ne biste došli u situaciju da nestane ulaznica.

 

Želimo da se zahvalimo svim posetiocima i učesnicima na ukazanom poverenju jer bez vas ovaj festival ne bi uspeo! Za kraj možete pogledati atmosferu sa našeg festivala, kao i galeriju fotografija na našoj facebook stranici, a mi ovim putem želimo da vas pozovemo da i sledeće godine budete deo Balkan Tube Fest čarolije!

 

2017-05-26T03:52:42+02:00March 8th, 2016|0 Comments